Fengshui referenssi - Villa Kokkokallio

Fengshui-puutarhasuunnitelman Villa Kokkokallion piha-alueelle on tehnyt fengshui-konsultti Sari Weckström/ Puutarha Studio.

Villa Kokkokallion piha-alue

Villa Kokkokallion piha-alueen fengshuissa on huomioitu se, että rakennuksen alakerrassa on kahvila. Liiketoiminnan fengshuissa piha tukee aina yrityksen toimintaa.

Käytin pihasuunnittelussa apuna fengshui-kompassia ja eri fengshui menetelmiä sekä omaa vuosien saatossa hioutunutta tietoa. Suunnitellut asiat on tarkasti mietitty.
Villa Kokkokallion kahvilan tiedot ja aukioloajat näet -Villa Kokkokallio | Facebook

Suihkulähde ja vesiaiheet kuuluvat puutarha fengshuihin. Joten Villa Kokkokallion pihalla on kaunis suihkulähde. Sen paikka pihalla on katsottu tarkkaan, samoin kuin suihkulähteen malli.

Villa Kokkokallio lähes 100 vuotta vanha rakennus, luonnonläheisellä paikalla. Sen piha-alue haluttiin pitää vanhan tyylisenä ja muutenkin luontoarvot sekä kodikkuus on tärkeitä Villa Kokkokalliossa.

Siksi piha on ekologisesti kivituhkapintainen ja kasvialueet ovat ilman muurikivillä korotuksia. Pihalla kasvit ja niiden kauneus on tietyssä mielessä etusijalla.

Pihalla onkin paljon perhosille, pölyttäjille ja muillekin hyönteisille mieluisia kasveja.

Osa vanhasta nurmikosta on muutettu kukkakedoksi. Säännöllisesti leikattavat nurmikkoalueet taasen ovat kukkanurmikkoa. Eli ekologisuus on vahvasti piha-alueen yksi sen piirteistä. Se kuuluu myös fengshuihin.