Kuun vaiheet puutarhan hoidossa

Uudenkuun aikana nautitaan puutarhasta.

Kasvava kuu on hyvää aikaa kylvää ja istuttaa maanpäälisiä kasveja, kuten kukkia ja tomaatteja. Tästä on muutama poikkeus.

Täydenkuun aikaan voi lannoittaa.

Vähenevällä kuulla kylvetään ja istutetaan maanalaisia kasveja, kuten juureksia. Tästä on muutama poikkeus. Myös lannoitus on hyvä tehdä tällöin ja rikkaruohojen kitkeminen.

Tavallisessa kalenterissa oleva valkoinen pallo on täydenkuun päivä ja musta pallo on uudenkuun päivä. Täydenkuun päivän jälkeen alkaa vähenevä kuu uudenkuun päivään asti. Uudenkuun päivän jälkeen alkaa kasvava kuu aina täydenkuun päivään asti.

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi

Kuun vaiheiden avulla kitkeminen helpottuu huomattavasti, samoin koko pihanhoito on selkeämpää. Siinä säästää myös selvää rahaa, kun kasvit ja nurmikko lähtevät hyvää kasvuun ja viljelylaatikoista saa kunnon sadon. Eikä kasvit kuole väärän ajankohdan takia.

Kurssia pääset katsomaan linkistä Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi

Kurssin suljetussa Facebook ryhmässä on viikon tärkeimmät puutarhatyöt kuun mukaan ajoittaen. Se varmistaa, että mikään tärkeä pihatyö ei mene ohi, vaan se tulee tehtyä ajallaan ja kuun mukaan parhaana ajankohtana. Silloin usein homma on myös helppoa ja kevyttä.

UUTTA - Sama puutarhatöiden viikkolistaus löytyy myös kurssialustalta ja se tulee kumpaankin sivustolle edellisenä sunnuntaina. Eli ehdit hyvin suunnitella tulevan viikon työt.

#kitkemispäivä

Vähenevä kuu on hyvää aikaa kitkeä rikkaruohoja, sillä tällöin rikkaruohot lähtevät helpommin ja eivät kasva niin nopeasti takaisin.

On myös erityiset #kitkemispäivät, joiden ajankohta vaihtelee vuosittain. Listaan ne Sarin puutarhat -blogiin ja muistuttelen Facebook sivulla.

Kuun mukaan kitkemistä ja eri kitkemistekniikoita voit opiskella uudella Tehokas kitkeminen kuun mukaan -verkkokurssilla.

Kurssin avulla opit kitkemään niin, että saat rikkaruohot poistettua tehokkaammin ja aikaa kuluu vähemmän kitkemiseen. Yllättäen moni jopa alkaa nauttia kitkemisestä.

#kastelupäivät

Kerran viikossa on hyvät kastelupäivät, jolloin kastellaan sisäkukat ja ulkokasvit. Ennen niitä päiviä on erittäin huonot päivät kasteluun. Siitä lisää blogijutussa Viherkasvien kastelu kuun mukaan.

Sarin puutarhat -blogin sivupalkissa ja ylävalikossa on Pieni Kuukalenteri ajankohtaisista puutarhatöistä. Siinä on merkattuna Kastele -päivät, eli ne parhaat päivät kasvien kasteluun, niin kasvit voivat hyvin. Älä kastele-päivinä kasteleminen lisää ötököitä kasveihin. Muistuttelen näistäkin Puutarha Studion Facebook sivulla

Blogikirjoituksia