Kuun vaiheet puutarhan hoidossa

Uudenkuun aikana nautitaan puutarhasta.

Kasvava kuu on hyvää aikaa kylvää ja istuttaa maanpäälisiä kasveja, kuten kukkia ja tomaatteja.

Täydenkuun aikaan voi lannoittaa.

Vähenevässä kuussa kylvetään ja istutetaan maanalaisia kasveja, kuten juureksia. Myös lannoitus hyvä tehdä tällöin ja rikkaruohojen kitkeminen.

Tavallisessa kalenterissa oleva valkoinen pallo on täydenkuun päivä ja musta pallo on uudenkuun päivä. Täydenkuun päivän jälkeen alkaa vähenevä kuu uudenkuun päivään asti. Uudenkuun päivän jälkeen alkaa kasvava kuu aina täydenkuun päivään asti.

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi

#kitkemispäivä

Vähenevä kuu on hyvää aikaa kitkeä rikkaruohoja, sillä tällöin rikkaruohot lähtevät helpommin ja eivät kasva niin nopeasti takaisin.

On myös erityiset #kitkemispäivät, joiden ajankohta vaihtelee vuosittain. Listaan ne Sarin puutarhat -blogiin ja muistuttelen Facebook sivulla.

#kastelupäivät

Kerran viikossa on hyvät kastelupäivät, jolloin on kastellaan sisäkukat ja ulkokasvit. Ennen niitä päiviä on erittäin huonot päivät kasteluun.

Sarin puutarhat -blogin sivupalkissa on pieni kalenteri ajankohtaisista puutarhatöistä. Siinä on merkattuna Kastele -päivät, eli ne parhaat päivät kasvien kasteluun, niin kasvit voivat hyvin. Älä kastele-päivinä kasteleminen lisää ötököitä kasveihin. Muistuttelen näistäkin Facebook sivulla

Kursseja kuun vaiheista puutarhan hoidossa

Kurssikalenterista näet Kuun vaiheet puutarhassa -kurssit, joilla opetan. Lähiaikoina alkavat kurssit on myös listattuna Puutarha Studion Etusivulla.

29.1.2018 Kuun vaiheet ja puutarhan hoito, Espoo

8.2.2018 Kuun vaiheet puutarhan hoidossa, Klaukkala

Voit tilata myös kurssin ryhmällesi... ota rohkeasti yhteyttä. Kerron mielelläni lisää.

Kuukalenteri

Wanhan ajan Kuukalenterista (Yläkuu kustannus) näet helposti hyvät päivät kasvien kylvöön ja istutukseen, kitkemiseen, omenapuiden leikkaamiseen, puun kaatoon, sadon korjuuseen yms.

Blogikirjoituksia