Sarin puutarhakurssit - verkkokursseja:

UUSI KURSSI Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille

Tämän kurssin avulla osaat valita parhaita perhos- ja pörriäiskasveja, jotka viihtyvät pihallasi. Saat suunniteltua kukkapenkin tai kasviryhmiä, jotka kukkivat aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn eli jopa maaliskuulta lokakuulle.

Kurssin ohjeilla pystyt myös muokkaamaan jo olemassa olevia kasviryhmiä paremmin perhosille ja pörriäisille mieluisiksi.

Sarin pihasuunnittelukurssi

Haluatko suunnitella pihan itse? Tällä kurssilla se onnistuu helposti.

Kurssilla etenet askel kerrallaan. Opit valitsemaan kasvit niin, että sinun ei tarvitse myöhemmin uusia tai siirtää niitä. Ja silloin sinun ei tarvitse leikata kasveja pienemmiksi koko ajan. Opit myös suunnittelemaan toimivan tilanjaon pihalle ja huomioimaan määräykset.

Tai jos haluat parantaa pihasi helppohoitoisuutta, se lähtee aina pihasuunnittelusta ja sen vinkeistä. Opit myös välttämään huonoja valintoja, joten pihastasi tulee toimivampi. Mietityllä pihasuunnitelmalla sinun on helppo alkaa toteuttaa pihaa, vaikka useamman vuoden aikana.

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito

Haluatko oppia hoitamaan sisäkasveja ja pihaa ajoittamalla työt luonnollisesti kuun mukaan? Se kuuluu osana ekologista ja luonnonmukaista puutarhanhoitoa. On siis myös ekoteko.

Saat rikkaruohojen kitkemisen yhä helpommaksi ja vielä ekologisesti. Tai opit kastelemaan sisäkasveja rytmillä, mikä saa ne viihtymään paremmin.

Samoin kun kylvät siemenet kuun mukaan parhaana ajankohtana, siemenet itävät varmemmin. Koet siis puutarhanhoidon paljon selkeämpänä ja samalla säästät aikaa.

Kurssiin kuuluu oma Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -Facebook ryhmä. Siellä on tarkemmin viikon ajankohtaiset puutarhatyöt kuun mukaan. Sama listaus löytyy kurssialustalta.

Kaunis satumainen kukkanurmikko

Kun teet pihallesi kukkanurmikon, teet samalla ison ekoteon perhosille, kimalaisille ja muille pölyttäjille. Kuin vastalahjaksi saat nämä pölyttäjät auttamaan omenapuiden, marjapensaiden ja mansikan kukkien pölyttämisessä. Vain siten saat satoa hedelmäpuista ja marjakasveista.

Kauniisti kukkiva nurmikko on matalaa kasvustoa, jossa voit pelata ja kävellä normaalisti. Lisäksi sinun ei tarvitse hoitaa sitä niin usein, mitä perinteistä nurmikkoa.

Tällä kurssilla opit valitsemaan oikeat kasvit, perustamaan kukkanurmikon eri tavoilla ja hoitamaan sitä niin, että saat kukkien määrän lisääntymään.

Pihan toteutus ja istuttaminen

Haluat varmasti onnistua pihan ja istutusten teossa, joten tarvitset siihen tietoa. Kun teet pihan muutokset kerralla oikein, ei myöhemmin tarvitse korjata ja uusia kasveja. Nurmikkokin lähtee paremmin kasvuun, kun teet sen hyvin.

Löydät tältä kurssilta koottuna ne tärkeimmät perusasiat, joilla onnistut. Saat myös kasvikohtaisia vinkkejä niin istuttamiseen kuin istutusleikkauksiin.