Verkkokursseja:

Sarin pihasuunnittelukurssi

Haluatko suunnitella pihan itse? Tällä kurssilla se onnistuu helposti.

Kurssilla etenet askel kerrallaan. Opit valitsemaan kasvit niin, että sinun ei tarvitse myöhemmin uusia tai siirtää niitä. Ja silloin sinun ei tarvitse leikata kasveja pienemmiksi koko ajan. Opit myös suunnittelemaan toimivan tilanjaon pihalle ja huomioimaan määräykset.

Tai jos haluat parantaa pihasi helppohoitoisuutta, se lähtee aina pihasuunnittelusta ja sen ohjeista. Opit myös välttämään huonoja valintoja, joten pihastasi tulee toimivampi. Mietityllä pihasuunnitelmalla sinun on helppo alkaa toteuttaa pihaa, vaikka useamman vuoden aikana.

Pihan toteutus ja istuttaminen

Haluat varmasti onnistua pihan ja istutusten teossa, joten tarvitset siihen tietoa. Käytännönläheisillä ohjeilla ja tiedoilla osaat tehdä pihan muutokset kerralla oikein, jolloin säästyt kasvien uusimisilta ja huonosti kasvuun lähteneen nurmikon paikkauksilta. Nurmikko lähtee vahvaan kasvuun, kun teet sen eri työvaiheet hyvin.

Löydät tältä kurssilta koottuna ne tärkeimmät perusasiat, joilla onnistut. Saat myös kasvikohtaisia vinkkejä niin istuttamiseen kuin istutusleikkauksiin.

Sarin laajempi pihasuunnittelukurssi

Tämä pihasuunnittelukurssi ohjaa sinua etenemään oman pihasi suunnittelua opettajan henkilökohtaisen ohjauksen ja sparrauksen tuella. Kurssin kaikki materiaalit on videoina kurssialustalla. Saat siis pihasuunnitteluusi lisäksi opettajan ohjausta ja tukea. Voit aloittaa sen vaikka heti.

Kurssi painottaa kauniin, toimivan ja helppohoitoisen pihan suunnittelua. Sinne tulee vielä lisää ekologisempaan pihasuunnitteluun ohjaavia vinkkejä. Opit myös huomioimaan pihan suunnittelussa tulevia kuivia kesiä ja rankkoja sateita.

Kuun vaiheet ja puutarhanhoito

Haluatko oppia hoitamaan sisäkasveja ja pihaa ajoittamalla työt luonnollisesti kuun mukaan? Se kuuluu osana ekologista ja luonnonmukaista puutarhanhoitoa. On siis myös ekoteko.

Saat rikkaruohojen kitkemisen yhä helpommaksi ja vielä ekologisesti. Tai opit kastelemaan sisäkasveja rytmillä, mikä saa ne viihtymään paremmin.

Samoin kun kylvät siemenet kuun mukaan parhaana ajankohtana, siemenet itävät varmemmin. Koet siis puutarhanhoidon paljon selkeämpänä ja samalla säästät aikaa.

Kurssiin kuuluu oma Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -Facebook ryhmä. Siellä on tarkemmin viikon ajankohtaiset puutarhatyöt kuun mukaan. Sama listaus löytyy kurssialustalta.

Kukkapenkki perhosille ja pörriäisille

Tämän kurssin avulla osaat valita parhaita perhos- ja pörriäiskasveja, jotka viihtyvät pihallasi. Saat suunniteltua kukkapenkin tai kasviryhmiä, jotka kukkivat aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn eli jopa maaliskuulta lokakuulle.

Kurssin ohjeilla pystyt myös muokkaamaan jo olemassa olevia kasviryhmiä paremmin perhosille ja pörriäisille mieluisiksi.

Kaunis satumainen kukkanurmikko

Kun teet pihallesi kukkanurmikon, teet samalla ison ekoteon perhosille, kimalaisille ja muille pölyttäjille. Kuin vastalahjaksi saat nämä pölyttäjät auttamaan omenapuiden, marjapensaiden ja mansikan kukkien pölyttämisessä. Vain siten saat satoa hedelmäpuista ja marjakasveista.

Kauniisti kukkiva nurmikko on matalaa kasvustoa, jossa voit pelata ja kävellä normaalisti. Lisäksi sinun ei tarvitse hoitaa sitä niin usein, mitä perinteistä nurmikkoa.

Tällä kurssilla opit valitsemaan oikeat kasvit, perustamaan kukkanurmikon eri tavoilla ja hoitamaan sitä niin, että saat kukkien määrän lisääntymään.