Puutarhan vuosi

Puutarhan hoitoon liittyviä juttuja löytyy Sarin puutarhat -blogistani.
Lisäksi puutarhatöiden ajoittamisesta kuun mukaan on oma verkkokurssi.

Heinäkuu

Vieläkin voi istuttaa istuttaa kesäkukkia ulos.

Nurmikko leikataan yleensä kerran viikossa, nurmikon kasvun ja tyypin mukaan. Kukkanurmikko voidaan leikata harvemminkin.

Uusien taimien istutus jatkuu läpi kesän, astiataimia käytettäessä.

Kesäkukat, kasvimaa ja uudet istutukset kastellaan tarvittaessa. Kastelusta juttu Tarviiko pihaa kastella vai ei? Etenkin rinteissä ja monivuotisten kasvien kastelussa, kastelua helpottaa Suomessa valmistettu juurikastelija. Kastelun tarve vähenee, kun multaan lisätää ladattua biohiiltä. Se on vanha ja hyväksi koettu myös maanparannuksessa. Kokemuksia biohiilestä kasvimaalla.

Kirvat ja perhostoukat poistetaan mm. ryhmäruusujen versoista. Hyviä vinkkejä myrkytyksistä on Kirvahyökkäys ja luonnon pyretriini. Jos on etanoita tai lehtokotiloita Etanaraetta espanjansiruetanoille. Ja blogijuttu Onko muurahaisista haittaa?

Kivituhkassa kasvavat rikkaruohot harataan ja haravoidaan pois. Ja tietysti muualtakin kitketään rikkaruohot hyödyntäen parhaat kitkemispäivät kuun mukaan.

Lisälannoitusta annetaan kesä-heinäkuun vaihteessa muutamalle runsasravinteisen maan
kasville, kuten loistokärhölle ja jaloruusuille. Siitä lisää Kesälannoitus eli kesällä lannoittaminen. Tietysti kesäkukkia lannoitetaan myös koko kesän.