Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssi

Miksi kuun vaiheiden ja kuukalenterin käyttö puutarhanhoidossa on nyt niin suosittua? Se tekee puutarhanhoidon helpoksi ja selkeäksi.

Saat pihan kukoistamaan

Saat uudet kasvit kasvamaan paremmin, koska ne lähtevät juurtumaan ja siten hyvään kasvuun. Epäonnistumiset uusissa istutuksissa vähenee ja onnistut saamaan pihasta nopeammin kauniin ja kukoistavan.

Etkö ole saanut hävitettyä hankalia kasveja?

Pensaiden ja vesakon tehokkaaseen hävittämiseen on myös omat ajankohtansa. Kun teet hävityksen tällöin, uusien versojen kasvu on vähäistä tai kasvi kuolee kokonaan. Silloin ei siis kannata tehdä alasleikkauksia pensaille… ellet halua pensaiden kuolevan!

Joulukuusessa neulaset pysyvät pitkään

Mikä onkaan joulunaikaan ärsyttävämpää kuin pistelevät neulaset sukissa. Eli haluatko havukranssien ja joulukuusen pysyvän kauniina vai karistavan neulaset ennen aikojaan? Arvaat varmaankin jo…. kuun vaiheen valinta vaikuttaa siihenkin.

Onko sinulla joskus itse tehdyt hillot ja mehut homehtuneet, vaikka olet tehnyt ohjeiden mukaan? Syy on todennäköisesti ollut väärä ajankohta. Kun valitset ajankohdan oikein, hillot eivät homehdu ja lisäksi marjojen makeus tulee esiin.

Sinulla jää aikaa muuhun, kun kitkeminen vähenee

Opit kurssilla myös valitsemaan rikkaruohojen kitkemisen hyvät päivät. Silloin saat rikkaruohot juurineen maasta ja maa pysyy pidempään rikkaruohottomana. Eli säästät aikaa muuhun mukavampaan puuhaan kuten perheen kanssa yhdessäoloon. Tässä vain muutama esimerkki kurssin annista.

Kuun vaiheiden ja kuukalenterin mukaan töiden ajoittaminen on vanhaa perinnetietoa, minkä teho on käytännössä edelleen todettu erittäin toimivaksi. Ei siis ihme, että se on nyt niin suuressa suosiossa.

Osiot voit suorittaa omaa tahtia ja palata niihin uudelleen

Kurssin aiheet on jaettu omiin osioihin, jotka voit katsoa sinulle sopivassa järjestyksessä. Voit aloittaa esimerkiksi nyt ajankohtaisesta aiheesta tai erityisen kiinnostavasta. Suosittelen, että katsot kaksi ensimmäistä kurssin osiota ennen muita. Niistä termit tulevat tutuksi.

 • Kuun vaiheet puutarhanhoidossa - yleiskatsaus
 • Mistä oikein on kyse - eli termit tutuiksi
 • Siementen kylvöt, pistokkaat, istuttaminen ja mullanvaihto - kuun mukaan ajoitettuna
 • Perunan kasvatus - eli istutus, hoito ja kellariin nosto kuun mukaan ajoitettuna
 • Kastelupäivät Kuukalenterin mukaan - miten ne katsotaan ja huonot kastelupäivät
 • Kitkemispäivät, vesakon hävitys ja ötököiden torjunta - kuun mukaan ajoitettuna
 • Lannoitus ja kompostin hoito - niihinkin on omat ajat kuun mukaan
 • Nurmikon sekä puiden ja pensaiden leikkaaminen - ajoitus riippuu siitä, millaista kasvua haluaa eli hillittyä vai rehevää
 • Säilöntä, leikkokukat, havutyöt sekä ennakkosuunnittelu

Ladattavat/tulostettavat materiaalit

 • Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -oppaan, josta näet tiivistetysti tärkeimmät asiat pihan ja kasvien hoitoon
 • Puutarhan vuosikalenteri -taulukko puutarhatöistä, jossa huomoitu kuun mukaan ajoittaminen
 • Siementen kylvöajat - taulukko, jossa huomioitu kuun mukaan ajoittaminen
 • Lisäksi muita vinkkejä kuten Pesu- ja puhdistuspäivät sekä Puutarhurin kauneudenhoidon parhaat päivät

Kurssilla oma facebook ryhmä

Kurssiin liittyy myös suljettu Kuun vaiheet puutarhanhoidossa -facebook ryhmä. Jossa keskustellaan, ihmetellään ja vaihdetaan kokemuksia. Vinkkaan siellä myös ajankohtaisista töistä tai vaikka tärkeästä puutarhurin kynsien vahvistamisviilauksesta, tietysti ajoitettuna kuun mukaan.

Materiaalit käytössäsi pitkään

Kurssi on käytössäsi toistaiseksi eli voit rauhassa omaan tahtiin käydä osioita läpi ja palata niihin myöhemmin uudelleen, vaikka kuinka monta kertaa.

Voit katsoa kurssin materiaaleja mobiililaitteilla eli älypuhelimilla. Tai voit kuunnella ne, sillä niissä on myös ääni.

Sähköpostiakin voit laittaa kurssin aikana opettajalle eli minulle. Kurssialustalla on siihen oma linkki.

Maksat turvallisesti verkkopankissa

Maksun suoritat turvallisesti verkkopankkimaksuna, osamaksulla tai laskulla.

Kurssin hinta 45 euroa, sis. 24%alv.