Puutarha fengshui

Fengshui sopii kaikkiin pihoihin ja puutarhoihin, myös puistoihin ja kaupunkisuunnitteluun, sillä se ei ole tyylisuunta vaan hyvin vanha oppi ympäristön ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Sillä tiedetään, että ympäristö vaikuttaa ihmisiin joko postiivisesti tai negatiivisesti.

Tavoitteena on sijoittaa polut, portit, vesiaiheet, lasten leikkivälineet, oleskelualue jne paikoille, joissa ne luovat harmonisen kokonaisuuden.

Fengshui-elementtien sekä eri värien ja muotojen valinta tehdään tarkasti kompassitiedon avulla.

Fengshui puutarhan suunnittelussa huomioidaan myös aina asukkaiden yksilöllisys ja pihan ympäristö. Siksi fengshui puutarhat ovat hyvinkin erinäköisiä.

Osa fengshui puutarhoista on helppohoitoisia "peruspihoja" ja osa paljon ylläpitoa vaativia pihoja. Ennen kaikkea fengshui puutarhat ovat omistajilleen hyvin rakkaita.

Puutarhalla ja ulkoympäristöllä on meihin paljon suurempi vaikutus kuin kotimme sisätiloilla!

Luo harmonian puutarhaan

Fengshui puutarhassa aistii harmonian. Tällöin puutarha tukee asukkaiden onnellisuutta sekä selkeyden kokemista. Kaikki asiat ja elementit ovat oikeilla kohdillaan, joten siellä on hyvä olla. Fengshui puutarha näyttää aina kauniilta ja ympäristöön sopivalta.

Fengshuita voi myös käyttää jo valmiiseen puutarhaan. Tällöin sinne saadaan jopa hyvin pienilläkin muutoksilla harmonisempi tunnelma.

Harmonisoi häiritseviä ympäristön tekijöitä

Jos pihallasi tai tonttisi ympäristössä on häiritseviä sha-energioita, kuten esim. kohti suoraan tuleva katu, ruma rakennus tai iso valonheitin, fengshuin apukeinoin tilannetta voi korjata. Korjauksen jälkeen piha vaikuttaa paljon harmonisemmalta ja viihtyisämmältä.

Tukee ihmistä

Fengshui kannattaa aina tarkistaa pihalla, kun tarvitsee tukea elämänmuutoksissa. Kiinalaisessa lääketieteessä tavallisten hoitokeinojen ohella tarkastellaan aina myös potilaan kodin ja puutarhan fengshui.

Rauhoittumista kaipaavan piha on erilainen, kuin energisyyttä janoavan. Tai jos on haluaa muutoksia elämän eri osa-alueisiin, niin silloinkin pihalla tehdään fengshui sopimaan kyseiseen muutostoiveeseen.

Esimerkkejä

Suositut ja muuten niin käytännölliset terassit voivat olla fengshuin näkökulmasta väärässä paikassa tai liian isoja. Lisäksi niissä on yleensä fengshui-elementtien epätasapainoa.

Sisääntulo eli alue kadulta pääovelle on fengshuissa erityisen tärkeä alue. Sillä katsotaan olevan suuri merkitys, miten paljon energiaa ja elinvoimaa asuntoon tulee. Sisääntulon fengshui voi olla huono muuten hyvin tomivalla pihalla.

Suihkulähteen paikka on yksi tärkeimmistä kohdista, mitkä katsotaan huolella fengshuin kompassitiedon avulla. Fengshuin mukaan väärässä paikassa se voi jopa "sairastuttaa".