Puutarha fengshui

Fengshui luo harmoniaa puutarhaan

Fengshui puutarhassa aistii vahvasti harmonian. Tällöin puutarha tukee asukkaiden onnellisuutta sekä selkeyden kokemista elämässä. Lisäksi fengshui puutarha näyttää aina kauniilta ja ympäristöön sopivalta. Myös kaikki pihan toiminnot ja materiaalivalinnat ovat tarkkaan harkittuja, joten pihalla toimii hyvin käytännön elämänkin kannalta.

Fengshuita voi käyttää myös valmiiseen puutarhaan. Tällöin sinne saadaan jopa hyvin pienilläkin muutoksilla harmoninen lopputulos.

Fengshui harmonisoi häiritseviä ympäristön tekijöitä

Jos pihallasi tai tonttisi ympäristössä on häiritseviä sha-energioita, kuten esim. kohti suoraan tuleva katu, ruma rakennus tai iso valonheitin, fengshuin avulla tilannetta voi korjata. Korjauksen jälkeen piha vaikuttaa paljon harmonisemmalta ja viihtyisämmältä. Sen aistivat myös ne, jotka eivät usko fengshuihin.

Fengshui puutarha tukee ihmistä

Fengshui kannattaa aina tarkistaa pihalla, kun tarvitsee tukea elämänmuutokseen. Esimerkiksi kiinalaisessa lääketieteessä tavallisten hoitokeinojen ohella tarkastellaan aina myös potilaan kodin ja puutarhan fengshui.

Rauhoittumista kaipaavan piha on erilainen, kuin energisyyttä janoavan. Tai jos haluaa muutoksia elämän eri osa-alueisiin (bagua), niin silloin pihalla tehdään fengshui-tarkistus ja tarvittavia muutoksia kyseisiin pihan kohtiin.

Millaisiin pihoihin sopii fengshui?

Fengshui sopii kaikkiin pihoihin ja puutarhoihin, myös puistoihin ja kaupunkisuunnitteluun. Niin uusiin kuin vanhoihin pihoihin ja myös yritysten ja tehdasalueiden piha-alueille.

Fengshui puutarhan suunnittelussa huomioidaan aina myös asukkaiden yksilöllisyys ja toiveet. Lisäksi fengshuihin vaikuttavat rakennukset, niiden sijainti ja pihan ympäristön muodot sekä elementit. Siksi fengshui puutarhat ovat hyvinkin erinäköisiä.

Osa fengshui puutarhoista on helppohoitoisia "peruspihoja" ja osa paljon hoitoa vaativia pihoja. Valinta on aina asiakkaan. Ennen kaikkea fengshui puutarhat ovat omistajilleen hyvin rakkaita.

Mitä fengshui on ja mitä siinä katsotaan?

Fengshui on tuhansia vuosia vanha oppi ympäristön ja ihmisen vuorovaikutuksesta. Se ei ole siis tyylisuunta.

Fengshuissa tiedetään, että ympäristö vaikuttaa ihmisiin joko positiivisesti tai negatiivisesti. Tavoite fengshui-pihasuunnittelussa on luoda positiivisesti vaikuttavaa ympäristöä.

Polut, portit, vesiaiheet, lasten leikkivälineet, oleskelualue yms sijoitetaan paikoille, joissa ne luovat harmonisen kokonaisuuden ja fengshui-kompassin mukaan ne sopivat kyseisille paikoille.

Fengshuin viiden elementin sekä eri värien ja muotojen valinta tehdään tarkasti kompassitiedon avulla.

Pihalla ja kaikella ulkoympäristöllä on meihin ihmisiin suurempi vaikutus kuin kotimme sisätiloilla!

Esimerkkejä fengshui-konsultoinneista

Suositut ja muuten niin käytännölliset terassit voivat olla fengshuin näkökulmasta huonossa paikassa tai liian isoja. Lisäksi niissä on yleensä fengshui-elementtien epätasapainoa. Kaikkia näitä on helppo korjata fengshuin vinkeillä harmonisemmiksi.

Sisääntulo, eli alue kadulta pääovelle, on fengshuissa erityisen tärkeä alue. Sillä katsotaan olevan suuri merkitys, miten paljon energiaa ja elinvoimaa asuntoon tulee. Sisääntulon symboliikka kertoo myös paljon tilanteesta. Usein piha voi olla kaunis ja hyvin hoidettu, mutta sisääntulon ankeus tekee pihasta tunkkaisen oloisen. Se on onneksi yleensä helppo korjata.

Suihkulähteen paikka on yksi tärkeimmistä asioista, mitkä katsotaan huolella fengshuin kompassitiedon avulla. Fengshuin mukaan vesiaihe väärässä paikassa voi jopa "sairastuttaa" tai lamaannuttaa asukkaat. Yrityspihoilla vesiaiheen katsotaan tuovan rahaa kassaan, joten sen paikka valitaan aina fengshuin avulla.

Konsultaatiot ja suunnitelmat

Jos kaipaat apua oman pihasi fenghuin parantamiseen, autan mielelläni.

Fengshui-konsultaatio voi olla sopiva, jos kaipaat fengshuin tarkistamista pihalla tai sinulla on asioita, joihin tarvitset fengshuin näkökulmaa.

Varsinaisen fengshui-puutarhasuunnitelman teen käsin piirtäen. Siitä tulee tällöin hyvin erityinen.

Fengshui blogipostaukset

Fengshui aiheiset blogipostaukset on koottuna Sarin puutarhat -blogissa omalle Fengshui-sivulle.