Tarina Puutarha Studion takana

Mistä kaikki alkoi...

"Olen ihan lapsesta asti ollut innoissani puutarhanhoidosta, kukkakimppujen teosta ja kasveista. Joten kuin huomaamattani lähdin heti lukion jälkeen opiskelemaan puutarha-alaa. Se oli selvästi kutsumusalani. Edelleen olen yhtä innoissani, vaikka näistä kuvista on jo pari vuotta kulunut"

"Pitkään toimin tavallisena hortonomina, suunnitellen satoja yksityispihoja, tehden paljon neuvontakäyntejä sekä koulutuksia."

Miten fengshui tuli mukaan...

"Koska olen aina saanut asua hyvin kauniissa ympäristössä, ehkä siksi aloin havainnoida ympäristöä ja sen merkitystä kasvavassa määrin. Lapsuuden kotipihani oli järven rannalla, nykyisellä Natura-alueella, jossa oli paljon lomanviettäjiä ympäri vuoden. Siltä ajalta sain vahvan luontoyhteyden, josta olen todella kiitollinen. Siellä opin myös näkemään konkreettisesti, miten luonto vaikuttaa stressaantuneisiin ihmisiin parantavasti. Ja miten erilaisia me ihmiset olemmekaan.

Kun kävin ensimmäisen fengshui-kurssin, hurmaannuin täysin fengshuihin. Siinä oli paljon tuttua ja järkeen käypää. Mikä ihaninta, fengshuissa korostettiin luonnonmateriaaleja, luonnon kunnioitusta ja ulkoympäristön suurta merkitystä. Olin löytänyt alani!

Fengshui on itämäinen tieteenala, jota ei opi länsimaisella opiskelu-tyylillä. Sen sijaan sitä opiskellaan konsultiksi valmistumisen jälkeen itsekseen vielä vuosia ja vuosikymmeniä. Nyt minulla on mennyt reilusti yli kymmenen vuotta ja asiat alkavat loksahdella paikoilleen."

Miltä tulevaisuus näyttää...

"Tällä hetkellä keskityn erityisosaamiseeni eli puutarhan ja pihan fengshuihin pihasuunnittelussa. Se voi olla lyhyt neuvontakäynti pihalla tai laajempi fengshuin tutkiskelu tulevaa pihasuunnitelmaa varten. Aina ei edes tiedä, mihin projekti lopulta johtaa... sellaistahan elämäkin on.

Toinen intohimoni on kouluttaminen, oli se sitten puutarhan suunnitteluun, rakentamiseen, kuun vaiheisiin puutarhassa tai fengshuihin liittyvää.

On minulla vielä kolmaskin intohimon kohde työhön liittyen, mutta siitä en vielä kerro. Sen paljastan myöhemmin, ehkä jo kesällä."

Puutarhaterveisin Sari Weckström